Snak Om Tobak
Snak Om Tobak

Sådan indgår du og dit barn en røgfri aftale

  1. Download aftalen
  2. Læs aftalen grundigt igennem og snak om den med dit barn. Vær sikker på, at dit barn er motiveret til at indgå en aftale og overholde den
  3. Skriv under på aftalen sammen med dit barn
  4. Hæng aftalen op på opslagstavlen eller køleskabet derhjemme
  5. Tag aftalen frem mindst nogle gange om året og snak med dit barn om, hvordan det går med at overholde aftalen
  6. Når der er gået et år, og dit barn har overholdt aftalen, kan du give ham/hende præmien og indgå en ny aftale

Den røgfri aftale er målrettet X:IT-skoler, men I kan sagtens bruge den, selvom jeres skole ikke er med i X:IT.

Hvad er en Røgfri aftale?

En Røgfri aftale er en skriftlig aftale mellem dig og dit barn. Dit barn lover ikke at ryge, og du lover at støtte op om beslutningen.

Aftalen er en del af X:IT, som er en samlet indsats til at forebygge rygning på skolen. X:IT består af både undervisning i tobak, rygeregler og Røgfri aftaler. På de skoler, der deltager i X:IT, bliver der hvert år udloddet en præmie til én af de elever, som har overholdt aftalen.

Selvom dit barns skole ikke deltager i X:IT, kan du sagtens indgå en Røgfri aftale med dit barn. Den eneste forskel er, at du selv skal stå for at finde på en præmie til dit barn, hvis han/hun holder sig røgfri et helt år. Det kan for eksempel være en tur i biografen, en iPod, nogle ekstra lommepenge eller nyt tøj.

Reglerne for aftalerne er til gengæld de samme: når dit barn har underskrevet en Røgfri aftale, forpligter han/hun sig til ikke at ryge i et helt år – hverken til fester eller i hverdagen. Det gælder både cigaretter, vandpibe, anden tobak og e-cigaretter.

Hvis dit barn bryder aftalen, skal han/hun fortælle det til dig og går glip af præmien.

Privatlivspolitik | Henvendelser om indsigt i og sletning af persondata: Indsigt i persondata – Sletning af persondata | Klager over brug af persondata: E-mail: dpo@cancer.dk